Stúdió

Videó- és hangstúdió

A NeRok Nemzetiségi – Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ videó- és hangstúdiót működtet a pécsi Gandhi Gimnázium épületében.

A stúdiónak köszönhetően hang- és filmfelvételek készülhetnek a központ nemzetiségi módszertani és oktatási tevékenységét segítendő, illetve a digitális archívumban is helyet kaphatnak az itt rögzített anyagok, amelyek kutatható formában válnak hozzáférhetővé a könyvtár-dokumentumtárában. A nemzetiségi kultúrát gazdagító együttesek, formációk így olyan professzionális hang- és videófelvételek birtokába kerülhetnek, melyre korábban nem volt lehetőségük. _P111781A felvételeknek köszönhetően az elektronikus felületeken magas színvonalú anyagokkal jelenhetnek meg, ez hozzásegít a nemzetiségi kultúra minél szélesebb megismertetéséhez, és fellépési lehetőségeik bővítéséhez is.

Amikor a stúdiót nem használják nemzetiségi kulturális produkciók rögzítésére, kivételes képességeit az üzleti partnerek rendelkezésére bocsátja. A bérbe vevők a nemzetiségi kultúra megőrzését, fejlesztését és integrációját is szolgálják megrendelésükkel, hiszen a bevétel nem jelenthet profitot, a NeRok szakmai céljainak megfelelő programok finanszírozására, a projekt tevékenységével összefüggésben való felhasználására fordítja a bérlésből származó bevételeket.

A stúdió helyiségét úgy alakították ki, hogy hangszigetelése teljes védettséget adjon a környezetétől.


A hang- és képtechnikai felszereltségről az alábbiakban olvasható néhány szakmai információ:

A hangtechnika:

Nagyteljesítményű PC + Firewire kártya [DELL XPS 8700 + 12000] és notebook + firewire kártya külsőhelyszínes felvételhez.
Midi controller a munkaállomás professzionális használatához és a digitális hangszerek vezérléséhez.
Kurzweil SP4-8 digitális zongora.
GENELEC típusú professzionális stúdió-monitor, mélysugárzó.
RODE, DPA, Sennheiser hangszermikrofonok.

A stúdiótechnika egyszerre akár 20-30 sávot is képes rögzíteni. Steinberg professzionális hangszerkesztő program a vágáshoz és az utómunkához.
12321286_1633693986882154_7352012496034074635_nNative Instrument ultimate 10 digitális hangszerek.
Allen&Heath analóg kétcsatornás keverőpult (6+3, effekt).
2 db FBT típusú kétutas műanyag hangszóró (42Hz-20kHz, 130dBSPL).

Mélysugárzó (40Hz-120KHz, 132dBSPL) és hangfalállvány.

A képi rögzítésről:

A Canon 6D+Canon 24-105 digitális tükörreflexes full-frame fényképezőgép, többféle objektívvel és kiegészítővel.
Full HD félprofi kamera, CMOS érzékelővel a mozgókép-készítéshez. Kiegészítőként Hero 4 silver 4k action kamera (gopro).

A stúdió konferenciahangosításra is felkészült. Mipro típusú rádiófrekvenciás és csiptetős mikrofonokat és Reloop aktív hangsugárzó pár tud kínálni hozzá.

A Stúdió részletes technikai paramétereiért kattinson ide